Lavkarbo Miracle noodles: Fettutchini

Mirakel nudler har endelig blitt allmannseie. Jeg hørte om disse i 2008 tror jeg det var. Smakte min første pakke «angel hair» året etter. Det var ikke miracle noodles da,men Shirataki noodles. Det er «same shit different wrapping». Med andre ord så er disse mirakel nudlene gammelt nytt for meg, men nå er de jo tilgjengelig på Iherb. Det er jo flott, for de var vanskelige å få tak i før. Er du førstegangskunde på Iherb? Bruk rabattkode JEM146 og spar 5 dollar. Jeg hamstret ca 20 porsjoner av fettutchini og de har fått ben å gå på. :)

Fettutchini, eller Fettuccine som det heter på italiensk, er egentlig laget av egg og mel. Disse er laget av konjak roten som er svært fiberrik.

Miracle noodles:
*Inneholder ikke gluten, soya eller kalorier.
*De kan være kjekke å ha for de som ikke kan eller vil spise vanlig pasta og ris.
*Ikke kjøp disse og forvent å finn helt «vanlig» nudler, pasta og ris. Det er ikke det. De er rett og slett et alternativ til spagetti og ris for de som passer på kaloriene, karbohydratene eller spiser veldig lite fiber.
*De passer for bla lavkarbere, diabetikere og  gluten allergikere. Ugunstig for de som spiser veldig mye fiber( kan føre til forstoppelse og redusert næringsopptak) eller ønsker å øke i vekt/muskelmasse(de er så mettende at du kan ha vanskelig for å få i deg nok mat ellers til å komme i kalorioverskudd).
*Spiser du vanligvis lite fiber kan du oppleve å få magetrøbbel, så ikke overdriv inntaket. Trapp heller opp.

*Nudlene og risen ligger i en klar veske som lukter rottent/fiskete/jævlig.
*Nudlene i seg selv smaker ingenting og trekker til seg smak fra sausen du bruker.
*Jeg har funnet ut at jeg må ha minst 3-4 pakker for å komme opp i en mengde «pasta» som passer mitt magemål. Med andre ord synes jeg 1 porsjonspakke er ALT for lite.

Slik går jeg fram:

1. Hell vesken av nudlene. Dette gjøres best i et dørslag med små hull. Er hullene for store vil nudlene renne i gjennom.

2. Skyll GODT.

3. Rist av overflødig veske. Tørk nudlene med/i et håndkle.

4. Overfør nudlene i en varm kjempegod saus.Min mening om Fettutchini: Alternativ til båndspagetti. Jeg ble faktisk positivt overasket over disse. Liker konsistesen. Mange synes disse minner om gummiband. De er,som «angel hair» og «rice» – slimete. Denne sorten er min favoritt i mirakel nuddel-serien. Du får fettutchinien til en billig penge HER.

Q: Smakt denne? Liker du bånd spagetti?